Vezetői tanácsadás

Vezetői tanácsadás

2005-ben kezdtem el vezetői tanácsadással foglalkozni. Mai szemmel meglepően sokan szavaztak bizalmat, de azért is szerencsésnek érzem magam, mert sok egymástól eltérő, számomra új területen megvethettem a lábam.

Többször előfordult, hogy az ügyfelem egy-egy szakaszhatárnál azt kérte, hogy az idővel kialakult stratégia egy részét valósítsam is meg. Hozzak egy olyan csapatot akikkel projekt alapon végre tudjuk hajtani a felrajzolt tervet.

Először akkor, 19 évvel ezelőtt gondoltam arra, hogy milyen klassz lenne egy olyan céget építeni, amelyben rendelkezésre állnak azok a magasan kvalifikált SWAT team módjára bevethető csapatok, amelyek hatékonyan tudnak olyan projekteken dolgozni, amelyeket egy vállalat belülről lassabban, nehezebben, vagy egyáltalán nem tud lemenedzselni.

Tavaly, amikor a Creative Dock Hungary-ből kivásároltuk a cseh tulajdonostársakat és az egyik első elemként beillesztettük a Csaba Schuck üzlettársammal megalapított Ipsilon Group-ba a venture building-et, valójában elkezdtük felépíteni azt a cégcsoportot amit anno megálmodtam.

A struktúra egyszerű. Minden szakterület egy, az Ipsilon Group résztulajdonában lévő cég, amely rendelkezik szakmai vezetővel, aki egyben a cég ügyvezetője, tulajdonosa, és általában az alapítója is. A cégek önállóan működnek az értékesítéstől a megvalósításig. Mindegyiküknek külön is helyt kell állniuk a piacon. De amikor egy komplex feladattal bíznak meg bennünket, akkor az összes cég/szakterület közösen dolgozik a feladaton.

Picture of Kaprinay Zoltán

Kaprinay Zoltán

Kaprinay Zoltán vagyok, sorozatvállalkozó, innovátor, több sikeres vállalkozás felépítője, az index.hu, Bónusz Brigád és a CreativeDock Hungary alapítója. Üzleti sparring partnerként segítek felsővezetőknek, vállalkozásoknak, csapatoknak és első számú vezetőknek készségeik fejlesztésében és üzleti céljaik elérésében.

Hasonló cikkek