A fenntartható üzleti modell kialakítása

Fák

Hogyan alakítsunk ki fenntartható üzleti modellt a hosszú távú stabilitáshoz és a növekedéshez?

Ahhoz, hogy a vállalatok felkészüljenek az új kihívásokra, úgy kell átalakítaniuk az üzleti stratégiájukat, hogy előtérbe helyezik a fenntarthatóságot, hiszen fenntartható üzleti modellre van szükség a hosszú távú stabilitáshoz és a növekedéshez.

Az ügyfél-elégedettség és a hosszú távú üzleti növekedés között szoros a kapcsolat.

Az ügyfelek jobban szeretik és hűségesebbek azokhoz a vállalatokhoz, amelyek fenntartható üzleti gyakorlatokat követnek. Az ilyen vállalatok hosszú távú stabilitást és bizalmat építenek fel fogyasztóik és az üzleti partnereik körében.

Ahhoz viszont, hogy egy vállalat ebben sikeres legyen, fontos, hogy bevonja dolgozóit és az ügyfeleit is a folyamatba. A stratégia kidolgozása és végrehajtása nem megy a szervezet elkötelezettsége nélkül.

Az előttünk álló években a vállalatoknak nemcsak felelősségteljes, hanem fenntartható üzleti gyakorlatra is szükségük lesz a hosszú távú stabilitás és növekedés érdekében.

Az üzleti döntések meghozatalánál nem csak a pénzügyi szempontokat, hanem a társadalmi és környezeti hatásokat is figyelembe kell vegyék, így hozzájárulva a hosszú távú stabilitáshoz és a fenntartható növekedéshez.

Aki ezt nem követi, lemarad.

Picture of Kaprinay Zoltán

Kaprinay Zoltán

Kaprinay Zoltán vagyok, sorozatvállalkozó, innovátor, több sikeres vállalkozás felépítője, az index.hu, Bónusz Brigád és a CreativeDock Hungary alapítója. Üzleti sparring partnerként segítek felsővezetőknek, vállalkozásoknak, csapatoknak és első számú vezetőknek készségeik fejlesztésében és üzleti céljaik elérésében.

Hasonló cikkek