Apple Vision Pro

Apple

2010 márciusában úgy alakult, hogy éppen New Yorkban voltam, amikor piacra dobták az első iPadet (egy hónappal előtte írtam róla a Computerworldben: https://lnkd.in/ed227qBC).
A mostani iPadekhez képest kezdetleges, de mégis használható, trendteremtő készülék volt. Ott vettem meg az elsőt, és azóta is folyamatosan használom valamelyik változatát.

2015 áprilisában éppen Münchenben jártam, amikor kijött az első Apple watch, vettem is egyet. Egy darabig használtam lelkesedésből, de nem volt igazán hasznos. Párszor még próbálkoztam az újabb verziókkal, de mindig csalódás volt egészen 2022-ig, a watch ultra érkezéséig. Ezt számítom az első működő, kész Apple watchnak, azóta folyamatosan használom.

Most úgy hozta a sors, hogy épp Floridában voltam, amikor kijött az Apple vision pro. Ahogy a Meta hasonló eszközeiből is elég volt pár óra, úgy ebből, vitathatatlanul a kategória csúcsmodelljéből is. Talán a szemüvegen futó Encounter Dinosaurs alkalmazás mutatja legjobban azt a lehetséges jövőt amit a szemüveg tartogat.

De egyelőre ezzel a több mint félkilós eszközzel nem tudom elképzelni, hogy két órán keresztül filmet nézzek. Nem kényelmes, nem jó érzés.

Ezúttal talán nem kell hét évet várni, hogy használható készülék legyen belőle, de most még annyira sincs kész, mint 2015-ben az első watch, annyira sem, hogy érdemes legyen megvenni.

Picture of Kaprinay Zoltán

Kaprinay Zoltán

Kaprinay Zoltán vagyok, sorozatvállalkozó, innovátor, több sikeres vállalkozás felépítője, az index.hu, Bónusz Brigád és a CreativeDock Hungary alapítója. Üzleti sparring partnerként segítek felsővezetőknek, vállalkozásoknak, csapatoknak és első számú vezetőknek készségeik fejlesztésében és üzleti céljaik elérésében.

Hasonló cikkek